Witam,
Jestem jednym z organizatorów projektu „Kreatywność w biznesie”. Celem akcji jest promowanie innowacyjnych pomysłów na biznes oraz motywowania do twórczego rozwiązywania problemów.
Stworzyliśmy między innymi narzędzie do ćwiczenia kreatywnego myślenia, które jest dostępne pod adresem:
http://www.kreatywnie.aniolybiznesu.org ... t,add.html
Chcieliśmy zapytać Was, przedsiębiorców, co myślicie o tej akcji? Czy uważacie, że kreatywne myślenie jest potrzebne do osiągnięcie sukcesu w biznesie?
Kreatywność w biznesie
Moderator:mkamil
jednym z ciekawych pomysłów kreatywnego myślenia który znalazłem w internecie to zamiast zatrudniać i płacić sprzątaczce za picie kawy na cały etat lepiej raz na tydzień zamówić firmę sprzątającą nasze lokale. i znalazłem firmę http://www.top-cleaning.pl/ która sprząta mi lokal i jestem baardzo zadowolony
Kreatywność jest zawsze w cenie. Ja uwielbiam copiątkowe burze mózgów w swojej firmie, bo rodzą się wtedy niesamowite pomysły i problemy, które sie od poniedziałku nawarstwiały, nagle ostatniego dnia tygodnia potrafią być rozwiązane
A te Anioły biznesu to rozumiem, że można zarówno inwestowaćw czyjś pomysł jak i zgłosić swój pomysł i ubiegać się o pomoc finansową w jego wdrożenie?
A te Anioły biznesu to rozumiem, że można zarówno inwestowaćw czyjś pomysł jak i zgłosić swój pomysł i ubiegać się o pomoc finansową w jego wdrożenie?
Moim zdaniem bardzo fajna akcja
Obecnie żeby trafić w rynek trzeba mieć dobry pomysł !
Noclegi Darłowo
Kreatywność w biznesie jest najważniejsza. Ja korzystałam z programu partnerskiego firmy strefakursow.pl/program_partnerski.html . Dzięki niemu zwiększyłam swój zysk. A program polega na : poleceniu na swojej stronie internetowej produktu tej firmy. Dzięki temu od sprzedanego produktu dostaje się 20 % wartości brutto.
Kreatywność to bardzo ważny element przewagi rynkowej, warto szukać nowych niekonwencjonalnych rozwiązań, czy to sposobach zarządzania, reklamie, logistyce itp.
Hurtownia Reflect to firma o szerokim zakresie usług projektowo-produkcyjnych w branży reklamowej.
odzież reklamowa, produkcja odzieży oraz hurtownia koszulek.
odzież reklamowa, produkcja odzieży oraz hurtownia koszulek.
-
- Użytkownik
Kreatywność? Mogę się zgodzić, choć bardziej stawiałbym na przewidywalność. Kreatywnie można rozwiązywać problemy przedsiębiorstwa używając różnych rzeczy, ale sama kreatywność w biznesie nie wystarczy. Lepiej stawiać na sprawdzone rozwiązania w szczególności na samym początku jak ma się małą firmę. Poza tym dlaczego by nie korzystać z wynalazków XXI wieku? Przedsiębiorcy, w szczególności teraz, mają mnóstwo narzędzi do prowadzenia biznesu zaczynając od tych on-line na systemach zarządzania kończąc.
"Biznes to przygoda - Myśl innowacyjnie" Polub nas na Facebooku!