Oszczędzanie - kiedy ma sens?
Moderator:mkamil
A co z lokatami? Znajomy polecił mi ofertę banku https://www.santanderconsumer.pl/lokaty ... ate,5.html Na stronach internetowych znalazłem jednak informacje, że pozornie mogłoby się wydawać, że oprocentowanie lokaty jest sprawą bardzo prostą i oczywistą. Niestety, pod tym kątem branża finansowa jest dość nieczytelna i w przekazach reklamowych lokat oraz kredytów bankowych pojawiają się odmienne terminy związane z oprocentowaniem. Istniejące haczyki oraz niedopowiedzenia sprawiają, że oferty bankowe są błędnie interpretowane przez klientów.
Moim zdaniem jeśli na coś zbieramy to jesteśmy w stanie odłożyć pieniądze. Ale jeśli na nic nie zbieramy to będzie bardzo ciężko.
_____
kredyty dla firm
_____
kredyty dla firm
w mojej ocenie oszczędzanie zawsze ma sens
Ja na przykład jakiś miesiąc temu zdecydowałam się przenieść numer do sieci Otvarta. Teraz mam abonament i płacę niecałe 14 zł miesięcznie
Mam umowę na czas nieokreślony, nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci i 2 GB internetu w pakiecie. Da się zaoszczędzić 

Zawsze ma sens
my zaczeliśmy od takich małych kroków. Sprawdziliśmy jaki jest najlepszy dostawca energii Mazowieckie i przenieśliśmy się do lumipge.pl/Poznaj-Lumi/proces - po prostu lepsze ceny i dla nas to spora oszczędność w domu i w firmie

Też jestem takiego zdania. Oszczędzanie ma sens zawsze. Ile jesteśmy w stanie zaoszczędzić, o tyle jesteśmy bogatsi. Do tego warto dobrze planować domowy budżet, bo to od niego najwięcej zależy. W tym artykule ekantor.pl/jak-zaczac-prowadzic-domowy-budzet/ znajdziecie ciekawe i cenne porady na ten temat.
W firmie warto oszczędzać wtedy, gdy wiemy, że idą chudsze miesiące, a nasi kontrahenci nie będą przelewać tyle miesięcy. Warto wziąć pod lupę przepływy pieniężne z ubiegłych lat, by zobaczyć, kiedy występuje ta tendencja. W domu warto oszczędzać na zakup jakichś sprzętów elektronicznych.
Oszczędzanie zawsze ma sens , bo zawsze warto zastanowić się nad naszym wydatkami . I jak jest możliwość to zmniejszać wydatki, rachunki . Mi udało się zmniejszyć rachunki za telefon dzięki przeniesieniu numeru do sieci Otvarta. I za nielimitowane rozmowy płacę tylko niecałe 14 zł .