Sposoby na ogarnięcie finansów
Moderator:mkamil
Witajcie, piszę tutaj, bo szukam pomysłów i inspiracji na to, jak zmobilizować się do ogarnięcia swoich finansów. Aktualnie nie mam żadnych oszczędności, mam za to długi - pożyczkę z banku i po kilkaset złotych u różnych znajomych. Jednocześnie potrzeby nie maleją, tylko rosną, podobnie jak ceny zresztą. Nie wiem co zrobić, żeby w końcu to wszystko spłacić.
Najlepiej postawić na jakiś sprawdzony system, który nam te finanse pozwoli zaplanować. Ja moge polecić wdrożenia erp, które pozwalają planować, zarządzać i kontrolować cąłe procesy sprzedaży i finansowe.
Nowoczesne technologie, drogą do rozwoju. Postaw już tera naprzemysł 4.0, warto
Moim zdaniem powinieneś udać się do jakiegoś fachowca zajmującego się tą tematyką. Dobry doradca kredytowy pomoże skonsolidować zobowiązania i przekształci je w jedną dużo niższą ratę. Kiedyś byłem zwolennikiem chodzenia po bankach indywidualnie, ale po tym jak mój bank wpuścił mnie w maliny, odtąd zawsze zgłaszam się do specjalistów. Na rynku dobrze sobie radzi biuro kredyt123.pl też zachęcają do współpracy z tą marką.
Aby sprawa cały czas się nie ciągnęła w nieskończoność, aby długi nie wzrastały - jeśli posiadasz firmę to najlepiej ogłosić jej upadłość. Byłem w podobnej sytuacji, a problemy udało mi się ogarnąć z pomocą Eureka Restrukturyzacje eurekarestrukturyzacje.pl . Koordynatorka Olga oraz prawnicy Joanna i Agnieszka udzielili mi wszelkiej pomocy i wsparcia, dzięki któremu powoli wstaję na nogi. Mówię z doświadczenia - samemu sobie z tym nie poradzisz!
HankaK pisze:
> Najlepiej postawić na jakiś sprawdzony system, który nam te finanse pozwoli
> zaplanować. Ja moge polecić wdrożenia erp, które pozwalają planować,
> zarządzać i kontrolować cąłe procesy sprzedaży i finansowe.
Takim rozwiązaniem jest na pewno Icon24 nowoczesny system dla firm
> Najlepiej postawić na jakiś sprawdzony system, który nam te finanse pozwoli
> zaplanować. Ja moge polecić wdrożenia erp, które pozwalają planować,
> zarządzać i kontrolować cąłe procesy sprzedaży i finansowe.
Takim rozwiązaniem jest na pewno Icon24 nowoczesny system dla firm