Sklep internetowy w praktyce
Moderator:mkamil
Takich sklepów jest przecież pełno. Uważam, że nie jedna osoba znajdzie odpowiedni dla siebie poprzez google.
___
meczyki na żywo
___
meczyki na żywo
Jeżeli otworzysz taki sklep to na pewno będzie trzeba w jakiś sposób go wypromować. Niełatwo znaleźć dobrego inwestora."
Jeżeli chodzi o sklepy internetowe to RODO trochę namieszało ale nie jest to nic z czym nie dałoby się sobie poradzić. Najważniejsze elementy sklepu, o których powinniśmy pamiętać to na dzień dzisiejszy:
a) Domena, która będzie łatwa do zapamiętania i będzie budzić zaufanie
b) certyfikat SSL
c) Przemyślany podział kategorii sklepu
d) Dobre zdjęcia produktów
e) Unikalne opisy produktów
f) Blog lub inne treści dla klientów
g) SEO (niezbędne przy obecnej konkurencji i nie może to być amator lub syn sąsiadów, który "trochę zna się na SEO" - sklepy są nieco bardziej skomplikowane i wymagają znacznej wiedzy technicznej i doświadczenia by prawidłowo je pozycjonować.
h) Zgodność z RODO
Jeżeli nie mamy czasu albo się na tym nie znamy możemy skorzystać z usług agencji marketingowej, która w tym pomoże. Współpracowałem z wieloma z nich, polecić mogę https://moontales.pl z tego powodu, że skupiają się jedynie na sklepach internetowych. Jest to plus ponieważ nei ma sytuacji gdy agencja wczoraj pozycjonowała np. dekarza a dzisiaj nam doradza jak zarabiać w sklepie internetowym i jak projektować koszyk.
A, jeszcze ważna sprawa - grafik. Ludzie kupują oczami więc fajnie, oprócz zdjęć, mieć ładne wizualnie strony i materiały promocyjne.
a) Domena, która będzie łatwa do zapamiętania i będzie budzić zaufanie
b) certyfikat SSL
c) Przemyślany podział kategorii sklepu
d) Dobre zdjęcia produktów
e) Unikalne opisy produktów
f) Blog lub inne treści dla klientów
g) SEO (niezbędne przy obecnej konkurencji i nie może to być amator lub syn sąsiadów, który "trochę zna się na SEO" - sklepy są nieco bardziej skomplikowane i wymagają znacznej wiedzy technicznej i doświadczenia by prawidłowo je pozycjonować.
h) Zgodność z RODO
Jeżeli nie mamy czasu albo się na tym nie znamy możemy skorzystać z usług agencji marketingowej, która w tym pomoże. Współpracowałem z wieloma z nich, polecić mogę https://moontales.pl z tego powodu, że skupiają się jedynie na sklepach internetowych. Jest to plus ponieważ nei ma sytuacji gdy agencja wczoraj pozycjonowała np. dekarza a dzisiaj nam doradza jak zarabiać w sklepie internetowym i jak projektować koszyk.
A, jeszcze ważna sprawa - grafik. Ludzie kupują oczami więc fajnie, oprócz zdjęć, mieć ładne wizualnie strony i materiały promocyjne.
Jak ktoś z Was nadal zastanawia się czy przenieść biznes do sieci to zerknijcie sobie na ten artykuł - https://www.finanse21.pl/czy-warto-prze ... sieci.html
Plusów jest tak wiele że już nie będziecie się zastanawiać.
Plusów jest tak wiele że już nie będziecie się zastanawiać.
Sklep internetowy to dobra inwestycja. Oczywiście, że jest opłacalny.
Sklep internetowy to bardzo dobra sprawa. Warto o to zadbać w swoim biznesie.