Czego potrzebuje firma?
Moderator:mkamil
Przy wybieraniu biura księgowe skupiłbym się jeszcze na tym, czy mają odpowiednią wiedzę i czy wychodzą do klienta. Chodzi mi o coś takiego jak tu www.conacc.pl/nowe-zasady-opodatkowania-nieujawnionych-zrodel, że informują na stronie o zmianach w ustawach i klient też ma świadomość, że w razie czego to zostanie poinformowany.
Na początku myśli się o wszystkim nazwie, branży, biznes planie itd. a nie bierze się pod uwagę zarządzaniem, finansami ... może nie każdy tak ma. Ja nie myślałem o księgowości już w perspektywie regularnych rozliczeń i wystawiania faktur. Dopiero kumpel mnie uświadomił, że sam tego nie muszę ogarniać bo jest www.bizin.pl/ i z tym jest dużo łatwiej. Oferta bizina jest bardzo rozbudowana i w sumie to jest czysta oszczędność:)
Firma potrzebuje wielu rzeczy... dobrego pomysłu, zaangażowanych ludzi i mądrych rozwiązań... np. lepiej zlecać pewne zadania np. księgowość albo rekrutacje firmom niż samemu się tym zajmować np. Voorneputten to firma zajmująca się pośrednictwem między pracodawcą a pracownikiem.. oszczędność czasu i zdanie się na profesjonalistów. To jest potrzebne
-
- Użytkownik
Taki program to w wielu przypadkach rzeczywiście podstawa.
Wydaje mi się, że do tego, żeby przetrwać firma potrzebuje przede wszystkim...klientów. Nic prostszego. A żeby ich zdobyć, musi zadbać i o swój wizerunek (media społecznościowe) i o reklamę - w tym drugim przypadku możliwości są dziesiatki, ale nie wszystkie super skuteczne, więc trzeba raczej reklamować się z głową.
Można skorzystać z pomocy jakichś specjalistycznych agencji jak w przypadku modnego ostatnio content marketingu np. ta inb-digital.pl/, czy adwordsów, itp, ale i można próbować promować się samodzielnie, chociaż wiadomo, że jak się ma małą firmę i do ogarnięcie i sklep i ludzi, i księgowość, i towar, to czasem ciężko jest znaleźć czas jeszcze na poznawanie tajników reklamy. Bywa, że szybciej i skuteczniej jest kogoś do tej roboty wynająć, doby nie wydłużysz...
Można skorzystać z pomocy jakichś specjalistycznych agencji jak w przypadku modnego ostatnio content marketingu np. ta inb-digital.pl/, czy adwordsów, itp, ale i można próbować promować się samodzielnie, chociaż wiadomo, że jak się ma małą firmę i do ogarnięcie i sklep i ludzi, i księgowość, i towar, to czasem ciężko jest znaleźć czas jeszcze na poznawanie tajników reklamy. Bywa, że szybciej i skuteczniej jest kogoś do tej roboty wynająć, doby nie wydłużysz...
-
- Użytkownik
W dużych firmach taki program to rzeczywiście podstawa. Bez niego często ciężko poradzić sobie z zarządzaniem i organizacją.
-
- Użytkownik
Taki program rzeczywiści w większości przypadków jest bardzo pomocny i warto w niego zainwestować.
z rzeczy materialnych trudno powiedziec, chyba zalezy od firmy. ja tam uwazam, ze niby takim "dodatkowym" czyms sa szkoelnia, ale powinny byc obowiazkowe. my z firma nigdy nie jezdzilismy, ale szef dorwal jakas promocje w takim hotelu Ferdynand i tylko ylo haslo: jedziemy na wyjazd szkoleniowy do Rzeszowa! nawet sobie nie wyobrazacie, jak sie tych 15 chlopa cieszylo, ze bedzie szkolenie