Gadżety reklamowe to fajna sprawa. Mnie się podoba jak czasem dostanę gdzieś kubek czy długopis od firmy i mam w swoim sumieniu gdzieś takie moralne przywiązanie do firmy dającej mi coś w gratisie. Jako właściciel sklepu natomiast staram się często robić przeceny produktów aby klienci mogli zdobyć coś taniej. Zajmuję się sprzedażą odzieży damskiej, mam butik i w miarę szeroką grupę stałych klientek

To właśnie z myślą o nich otworzyłem program lojalnościowy w moim sklepie. Klientki chętnie dołączyły do
https://zencard.pl/. Zauważyłem, że około 60-65% płatności pochodzi z kart płatniczych, a czytałem kiedyś, że jest program lojalnościowy właśnie dedykowany takim płatnościom. Klientki cieszą się, że mogą mieć rabaty do wykorzystania na aktualne zakupy oraz na przyszłe i chętnie z tej możliwości korzystają. Ja się cieszę, bo nie tracę pieniędzy na wyrobienie kart plastikowych dla klientów bo wszystko zapisywane jest w systemie płatniczym na podstawie ich numer telefonu. Przyznaję troche zgapiłem program lojalnościowy z innych sklepów ale trzeba być konkurencyjnym