Własna firma - usprawnianie procesów.
Moderator:mkamil
Dla porównania zobacz jeszcze ofertę na stronie www.connecto.pl/erp-system-do-zarzadzania-firma to systemy klasy ERP, które są wykorzystywane w sekotrze MŚP, ale również wśród mikroprzedsiębiorców. Dobrze byłoby się z tym zapoznać jeśli w dalszym ciągu szukasz jakiegoś rozwiązania.
Cześć wszystkim! Jeśli nie możecie znaleźć informacji na temat finansów lub biznesu itp., polecam zajrzeć tutaj: blonieruchomosci.pl/ Znajdziecie mnóstwo różnych opinii i porad na ten temat. Wszystko w jednym miejscu. Polecam serdecznie!
Polecam zainteresować się systemami dla firm - dobre oprogramowanie potrafi dużo zmienić i zapewnić o wiele więcej dla firmy. Są różne na to sposoby jak na przykład programy magazynowe - odpowiedni system WMS(www.sente.pl/system-sente/magazyn-wysokiego-skladowania-wms/) może upewnić firmę, że wszystko działa jak w zegarku
Marcin81, najprościej usprawnisz wykorzystując dedykowane temu programy (do rozliczeń z pracownikami, urzędami, fiskusem, do wystawiania faktur, rachunków, kontrolowania stanów magazynowych, nadzoru nad przeterminowanymi płatnościami, nierzetelnymi kontrahentami itp) - ja akurat wszystkie te opcje znalazłem w programach od RESET z Wrocławia.
Jeśli chodzi o automatyzację procesów biznesowych tzw. workflow to ciekawie wygląda oferta dostępna na www.astor.com.pl/produkty/oprogramowanie-przemyslowe/workflow.html. Korzystał ktoś może? Jesteście zadowoleni? U nas w planach jest właśnie takie wdrożenie i szukam dobrego rozwiązania. Jak macie jakieś inne propozycje to chętnie posłucham
Dobrym rozwiązaniem na usprawnianie procesów w firmie jest przekazanie niektórych z nich innym przedsiębiorstwom, które się w tym specjalizują. Dobrym pomysłem będzie też skorzystanie z narzędzi do prowadzenia firmy - ułatwiają one i przyśpieszają niektóre zadania, część jest darmowa, część nie, z tych bezpłatnych zerknijcie na te kalkulatory online poradnikprzedsiebiorcy.pl/kalkulatory są przydatne m.in. w prowadzeniu księgowości.
To z pewnością przyda się system kolejkowy także jak qmatic. Dzięki temu masz lepszy dostęp do informacji o swoich klientach. Lepiej możesz zarządzać czasem pracowników, a i klienci są bardziej zadowoleni mając taki system jako pomocnika