Kurs języka angielskiego dla pracowników
Moderator:mkamil
Ja rownież jestem zdania,że jest to dobry pomysł. Jeśli jesteśmy pewni ludzi,wiemy,ze możemy na nich polegać i po takim kursie nam nie pouciekają to jest to dobry sposób na polepszenie ich kwalifikacji.
Sam zafundowałem taki kurs dla swoich pracowników.Możecie sobie poczytać tutaj - jaką ofertę ma ta szkoła językowa. Prowadzą aktualnie takie kursy na terenie Warszawy. Na stronie nie ma cennika ale warto jest się z nimi skontaktować i zapytać o aktualną cenę szkolenia językowego dla firm.
Sam zafundowałem taki kurs dla swoich pracowników.Możecie sobie poczytać tutaj - jaką ofertę ma ta szkoła językowa. Prowadzą aktualnie takie kursy na terenie Warszawy. Na stronie nie ma cennika ale warto jest się z nimi skontaktować i zapytać o aktualną cenę szkolenia językowego dla firm.
Zgadzam się całkowicie - pracownik mówiący w języku kontrahentów to dzisiaj podstawa - szef wszystkiego sam przecież nie załatwi.Tusia pisze:Myślę, że to bardzo dobry pomysł. W końcu znajomość języka obcego w dzisiejszych czasach to konieczność.
A jesli pytanie o kursy angielskiego - to w Krakowie moge podsunąć szkołe Archer - http://www.archerschool.org/ mają świetne wyniki i sa dobrze w tym jak uczą.
-
- Użytkownik
Najlepiej chyb a zatrudnić lektora, który będzie przychodził do firmy po zakończeniu pracy lub przed jej rozpoczęciem. To chyba najwygodniejsza opcja dla pracowników.
Albo zafundować pracownikom zajęcia w szkole dla tłumaczy na przykład w co drugą sobotę miesiąca.
Uważam, że takie szkolenia dla pracowników to dobra inwestycja. Znajomość języka branżowego to przydatna umiejętność i na pewno pożądana przez każdego pracodawcę. Myślę, że jeśli pracownicy mają jakieś braki można zamiast kursu polecić im skorzystanie ze specjalistycznych słowników. Z tego co wiem za pomocą http://www.transmem.pl/artykuly/interne ... wnik-firm/ można poprawić swoje umiejętności w tym zakresie.
W Katowicach kursy języka angielskiego dla pracowników można podjąć w www.elsinore-angielski.katowice.pl. Naprawdę dzięki temu możemy podnieść poziom języka naszych pracowników
Jak Gliwice, to może www.linguastrefa.pl ? Sam się zastanawiam, czy nie wziąć u nich kursu angielskiego dla firm.