Food truck
Moderator:mkamil
To prawda, ale mnie się wydaje, że to dość przyjemny biznes taki food truck.
Przede wszystkim, w takiej gastronomii przeważnie masz bardzo krótką listę menu,
zatem można skupić się na doskonaleniu dań, które w nim są, bez potrzeby eksperymentowania.
Poza tym, sprawa jest jasna z inwestycją, musisz kupić specjalny pojazd, potem go wyposażyć.
Wszystko, co do tego potrzebne można znaleźć w sieci: https://mmgastro.pl/polecamy .
Warto zaplanować dokładnie każdy wydatek , wykorzystać promocje, zerknąć przy okazji na wyprzedaże.
No i pozwolenia w międzyczasie, które należy załatwić, żeby prowadzić taką działalność.
Przede wszystkim, w takiej gastronomii przeważnie masz bardzo krótką listę menu,
zatem można skupić się na doskonaleniu dań, które w nim są, bez potrzeby eksperymentowania.
Poza tym, sprawa jest jasna z inwestycją, musisz kupić specjalny pojazd, potem go wyposażyć.
Wszystko, co do tego potrzebne można znaleźć w sieci: https://mmgastro.pl/polecamy .
Warto zaplanować dokładnie każdy wydatek , wykorzystać promocje, zerknąć przy okazji na wyprzedaże.
No i pozwolenia w międzyczasie, które należy załatwić, żeby prowadzić taką działalność.
Nie jest to najgorszy pomysł, pod warunkiem, że jesteśmy świadomi, iż to jest biznes wymagający ciągłych rozjazdów i dbania o odpowiedni poziom zapasów. A często właśnie z nimi jest duży problem w wielu firmach. Taki biznes ma duże zalety, m.in. małe koszty prowadzenia działalności czy mobilność, ale też wady - sezonowość jest tutaj kluczową sprawą, bo mało food trucków działa późną jesienią i zimą, więc tu trzeba by się zastanowić nad rozwiązaniem. A myślę, że jak ktoś jest obrotny i przedsiębiorczy, to klientów zawsze znajdzie Fajnym pomysłem jest współpraca z organizatorami imprez masowych, które mają wydzieloną sekcję gastronomiczną.