Witajcie
Mam takie śmieszne pytanie - czego firma potrzebuje. Mam firmę i okazało się, że potrzebuję pieczątki, a potem, że jednak to nie. NO doszłam do tego, że według przepisów to zależy tylko ode mnie - powiedzieli mi w sklepie, jak zamawiałam pieczątkę (niesamowitą szklaną na amb.net.pl jakby ktoś chciał) to mnie oświecili. ALE podobno takich nieokreślonych drobiazgów do firmy jest masa i pewnie niektóre okażą się bardzo ważne więc jak ktoś je zna to wielkie dzięki, bo może dzięki temu zaoszczędzę sobie zmartwień ewentualnych.
Czego potrzebuje firma?
Moderator:mkamil
Pieczątki obowiązkiem? Heh, myślałem że kto chce może je zakupić.
No temat chyba nie jest o pieczątkach. Myślę że gł. potrzebuje dobrych pracowników i dobrej reklamy. Czy to w prasie czy na autobusie, obojętnie gdzie, ważne aby była korzystna.
No temat chyba nie jest o pieczątkach. Myślę że gł. potrzebuje dobrych pracowników i dobrej reklamy. Czy to w prasie czy na autobusie, obojętnie gdzie, ważne aby była korzystna.
Sorry, ale jeżeli otwierasz firmę to powinnaś zrobić rozeznanie co jest Ci potrzebne, bo Twoje obawy trochę mnie przeraziły.
Z ciekawości muszę spytać, jaka branża?
Przed założeniem działalności powinnaś zrobić biznes plan, rozeznanie rynku, zdobyć środki finansowe.
Jeżeli już masz firmę to potrzebujesz z pewnością pieczątki, drukarki, komputera, telefonu, przydałby się długopis i segregator
Z ciekawości muszę spytać, jaka branża?
Przed założeniem działalności powinnaś zrobić biznes plan, rozeznanie rynku, zdobyć środki finansowe.
Jeżeli już masz firmę to potrzebujesz z pewnością pieczątki, drukarki, komputera, telefonu, przydałby się długopis i segregator
Jak już będziesz miała pieczątkę, drukarkę, papier firmowy, to trzeba by było zająć się tym, co najważniejsze - Klientami. Bez nich żadna firma nie będzie działała. Ja jako formę promocji wykorzystałam portale społecznościowe i ofertę ratalnie.com. To było strzałem w dziesiątkę. Drobnostki też są ważne, ale przede wszystkim postaw na klientów, a tym samym promocję. Powodzenia!
-
- Użytkownik
A jak już zdobędziesz klientów, to musisz zadbac, żeby Twoja firma miło im się kojarzyła i chętnie wracali. Oprócz wysokiej jakości usług, warto też zainwestowac w różne drobiazgi i gadżety z logo firmy. Grawerowane długopisy, kalendarze... Firma AMB, u której zamawiałaś pieczątkę specjalizuje się również w tym i z tych usług ostatnio skorzystałam, natchniona kilkoma pozytywnymi opiniami. Przejrzyj jeszcze raz ofertę, może coś ci podpasuje
Zgadzam się z opinią, że warto zadbać o promocję firmy i zainwestować w ciekawe firmowe gadżety - tak aby nasi klienci mieli o nas dobre zdanie
Do swojej firmy na przykład zamówiłem w Studio Koliber sporą partię ekologicznych papierowych toreb w firmowych kolorach i z logo mojej marki.
Do swojej firmy na przykład zamówiłem w Studio Koliber sporą partię ekologicznych papierowych toreb w firmowych kolorach i z logo mojej marki.
Dziwi mnie, że nikt nie wspomniał o czymś tak istotnym, jak kasy fiskalne.
I sprawa prawna - no bo rozliczać ze sprzedaży/świadczenia usług każdy się musi, no i też funkcjonalna, bo ułatwia prowadzenie księgowości, podliczanie zysków itd. Bez tego ani rusz!
I sprawa prawna - no bo rozliczać ze sprzedaży/świadczenia usług każdy się musi, no i też funkcjonalna, bo ułatwia prowadzenie księgowości, podliczanie zysków itd. Bez tego ani rusz!
-
- Użytkownik
No i prowadząc swoją firmę będziesz uważać na koszty, niski abonament na telefon, tania energia, malutkie biuro, albo wcale bez biura.