Sklep internetowy w praktyce
Moderator:mkamil
Zgadzam się z Piotrasem AGD to ciężki temat, trzeba mieć dobry pomysł na e-biznes. Warto również zastanowić się nad dobrym wsparciem i nie mam tu na myśli zakupów grupowych. Zastanowiłbym się natomiast nad współpracą z monsterio.pl Dzięki nim można szybko i skutecznie zwiększyć sprzedaż w swoim e-sklepie. Dodatkowo do końca roku abonament premium jest za darmo. Można więc za free zobaczyć jak to działa.
W moim mniemaniu jeżeli ktoś myśli poważnie o prowadzenie sklepu internetowego musi posiadać spory kapitał, aby to miało sens. Budowa konkretnego sklepu to już niezła sumka + promocja, a tutaj dopiero się zaczynają schody. Jeżeli nie ma odpowiedniego kapitału to raczej nie ma co się w to pchać. Szkoda czasu.
Nie od liczby sklepów internetowych zalezy sukces Twojego sklepu tylko od tego co będziesz tam oferował.
-
- Użytkownik
Sklep internetowy to doskonały sposób na prowadzenie biznesu. Taka działalność niesie za sobą całe mnóstwo pozytywów. Przede wszystkim możliwość pracy w domu, do tego szybki kontakt z klientami i możliwość tworzenia wspaniałego marketingu (promocje, kody rabatowe, obniżki).
Dobry sklep ma też integracje z allegro więc grono kupujących poszerza się o kolejny model sprzedaży.
Jeśli szukasz profesjonalnego sklepu internetowego to polecam MaxShop. Posiada ogrom różnych integracji, do tego cały szereg rozwiązań do tworzenia marketingu i świetnie się pozycjonuje.
Dobry sklep ma też integracje z allegro więc grono kupujących poszerza się o kolejny model sprzedaży.
Jeśli szukasz profesjonalnego sklepu internetowego to polecam MaxShop. Posiada ogrom różnych integracji, do tego cały szereg rozwiązań do tworzenia marketingu i świetnie się pozycjonuje.
Każdej sklep internetowy powinien skorzystać z analityki internetowej. http://www.webmetrics.pl/analityka-internetowa Trafne decyzje na temat inwestycji w działania online to realne oszczędności i dodatkowe przychody Twojej firmy. Zobacz Web Metrics .
Dla mnie zakupy internetowe to przede wszystkim wygoda, bo nie mam za bardzo czasu łazić po sklepach. Lubię http://techsat24.pl/ za różnorodność towarów, możliwość wybierania i przebierania, i przesyłkę w jednej paczce. Duży plus za błyskawiczną realizację zamówienia! I dodatkowo cały czas poszerzają swoją ofertę, więc jak tak dalej pójdzie, to nie będę korzystać z żadnego innego sklepu.
Tak jak powiedział któryś z poprzedników - teraz samo założenie sklepu to niewiele, trzeba umieć go dobrze wypozycjonować, by potencjalny klient odnalazł go w gąszczu innych e-sklepów. Moja kuzynka zanim otworzyła sklep ukończyła szereg szkoleń organizowanych przez Informatykę Podkarpacką (http://www.informatykapodkarpacka.pl), złapała tam potrzebne kontakty i dopiero wtedy założyła sklep - dzięki temu uniknęła metody prób i błędów, co wiąże się ze stratami finansowymi.
Ja chciałbym założyć podobny sklep jak http://www.conrad.pl, wiecie może, która platforma umożliwia takie rozwiązania?
Jeśli prowadzisz sklep internetowy to polecam Ci datAshur. Ja prowadzę i korzystam z tego programu dzięki niemu dane nigdy nie zostaną przechwycone jest to nowość i rewolucja za którą warto zapłacić każde pieniążki kryptos.co
-
- Użytkownik
Jest takie przysłowie, że lepsza kilo dobrego handlu niż 100 kg ciężkiej pracy.
Sklep jak najbardziej tak, towar dobieraj pod swoją wiedzę i zainteresowania a rodzaj sklepu, reklamę i prezentacje pod klienta.
No i nie zgadzam się, że trzeba mieć dużo kasy. Trzeba przede wszystkim dobrze liczyć koszty. W sklepie internetowym nie musisz mieć dużego magazynu a dogadanych dostawców no i dobre organizacyjnie zaplecze. Sprawne dostawy, dobre pakowanie i dobrze zorganizowane przesyłki kurierskie.
Sklep jak najbardziej tak, towar dobieraj pod swoją wiedzę i zainteresowania a rodzaj sklepu, reklamę i prezentacje pod klienta.
No i nie zgadzam się, że trzeba mieć dużo kasy. Trzeba przede wszystkim dobrze liczyć koszty. W sklepie internetowym nie musisz mieć dużego magazynu a dogadanych dostawców no i dobre organizacyjnie zaplecze. Sprawne dostawy, dobre pakowanie i dobrze zorganizowane przesyłki kurierskie.