Sklep internetowy w praktyce
Moderator:mkamil
- marmeladeon
Zależy co chcesz sprzedawać, jak znajdziesz lukę w rynku to możesz startować!
Dokładnie, albo znajdziesz lukę, albo znajdziesz się w odpowiednim momencie w odpowiednim miejscu. Za przykład podam Ci siebie - załozyłem sklep internetowy, w którym sprzedaję między innymi kosze brabantia znanej i renomowanej firmy. Wiedziałem doskonale już dużo wcześniej, że ludzie będą szukać koszy na śmieci w związku z nową ustawą, dodałem dwa do dwóch i tak robię interesmarmeladeon pisze:Zależy co chcesz sprzedawać, jak znajdziesz lukę w rynku to możesz startować!
-
- Użytkownik
Luka w rynku, dobry mechanizm, o który oparty jest sklep internetowy, mnogość form płatności, dobre ceny za przesyłkę - to pierwsze kroki do sukcesu. Kolejnym krokiem jest świadomość bycia całą dobę w pracy
Może warto też pomyśleć nad reklamą swojej strony internetowej . Polecam firmę Kreatywna Agencja Reklamowa Website-Studio.pl http://www.website-studio.pl/
No właśnie, jak chcesz, żeby sklep hulał w necie, to musisz podejść do tego poważnie i profesjonalnie. Bylejakości w sieci nie brak i ci co ja stworzyli narzekają na kiepskie obroty. Po pierwsze przyjrzyj się branży swoich produktów i pomyśl czym mógłbyś się wyróżnić, bo dziś nie wystarczy wystawić się do sprzedaży. Potem potrzebny Ci będzie dobry projekt sklepu i firma, która zrobi projekt graficzny i oprogramuje, albo dostosuje jakieś gotowe narzędzie do twojej specyfiki. Sklep musi być zoptymalizowany pod wyszukiwarki, żeby miał szanse być dobrze wypozycjonowanym. Potem pozostaje szeroki temat pozycjonowania. warto polecić to specjalistom. Zobacz portfolio tej firmy:http://www.ntsolution.com.pl/realizacje Specjalizują się w robieniu sklepów.
A jeśli chcesz sprzedawać tylko "lajcikowo" to idź na allegro.
A jeśli chcesz sprzedawać tylko "lajcikowo" to idź na allegro.
Tak teraz bardzo korzystnie jest sprzedawać na Allegro, choć płacimy im prowizję. Na początku warto sprawdzić statystyki allegro, gdzie sprawdzimy co tam się najbardziej sprzedaje i w jakich cenach.
Jeśli nasz sklep jest też przeznaczony na rynek zagraniczny to dobrze jest stronę przygotować pod to. Przyda się do tego tłumacz angielskiego. Sami też będziemy musieli znać język do kontaktu z klientem.