Zarabianie na swoich pasjach?
Moderator:mkamil
Mojej przyjaciółce się udało. Zarabia na pisaniu i to jest coś co naprawdę lubi robić i jest w tym dobra. Ja z kolei dopiero zaczynam, planuje otworzyć swój biznes, który będzie ziszczeniem moich marzeń, ale zobaczymy jak to będzie. Stałą pracę mam, więc to na razie byłby jedynie dodatek. Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie, przez całe życie robić coś, co nie sprawia przyjemności lub czego się wręcz nie lubi. Życie jest jedno i czasem trzeba złapać byka za rogi. A jak się nie uda... trudno .
Pasją mojego przyjaciela są stare samochody, a konkretnie mercedesy:). Łączy przyjemne z pożytecznym, bo otworzył kompleksowy serwis takich właśnie samochodów. Pierwsze co widać, po przyjściu do jego warsztatu, to właśnie pasja. Szkoda, że tak wielu ludzi wykonuje zawody do których nie ma 'serca'.
Jeżeli mocno się nad czymś popracuje i przemyśli do końca pewne sprawy to nie ma problemu z połączeniem pasji z robieniem tego zawodowo (przykładów jest wiele, np.: fotografowie, instruktorzy tańca, fitness, specjaliści od nowych technologii czy nawet praca z ludźmi - opieka, nauka, etc.). To wszystko zależy od tego kto z jakich czynności czerpie najwięcej przyjemności i ile pożytku z tego płynie dla innych (obojętne czy firm czy osób prywatnych).
You Can Be Interactive sp. z o.o. - tworzenie stron Opole