Czesc. W najbliższym czasie planuję sprzedać swoje auto. Zastanawiam się czy taki skup aut we Wrocławiu jest w stanie zaproponować mi dobrą cenę. Czy może lepiej będzie samemu rozwiesić ogłoszenia na mieście albo dać do gazety?
Ewentualnie umieścić na portalach internetowych?
W jaki sposób Wy sprzedawaliście samochód?
Sprzedaż samochodu
Moderator:mkamil
-
- Użytkownik
Polecałabym raczej tablicę samochodu - to dosyć popularne ogłoszenia, które mają wielu użytkowników, szansa na sprzedaż jest więc spora. Sama sprzedałam tam zresztą swojego starego golfa
Ja zdecydowanie zostawiłabym stary samochód w rozliczeniu, zakładając, że kupuję nowy. Sądzę, że większość autokomisów prowadzi tęgo rodzaju usługę, współpracuje z rzeczoznawcami i mechanikami, jest więc w stanie ocenić nasz pojazd i jego wartość, odliczając ją od kwoty, którą musielibyśmy zapłacić za kolejny samochód. Uważam, że to ułatwia życie.
W kwestiach motoryzacyjnych - czy zaprzątacie sobie głowę dorabianiem kluczy samochodowych po zakupie samochodu czy raczej poprzestajecie tylko na kluczyku zapasowym? Ja niestety ciągle wszystko gubię i to chyba byłby pierwszy krok, który bym poczyniła po zakupie auta.