restauracja
Moderator:mkamil
Doświadczenie jest bardzo istotne. Jeśli myśli się, że ot tak otworzy się restauracje, która przyniesie kokosy to warto oglądać Kuchenne Rewolucje Gesslerowej
Skuteczne pozycjonowanie stron eMarketingNet.pl
Na swój niewielki punkt tak. Niemniej jeśli będziesz chciał otworzyć większą restaurację to będziesz musial przygotować znacznie większe fundusze. Warto jest skorzystać z dofinansowania z urzedu pracy albo z Unii Europejskiej. Skoro dają pieniadze to warto jest je brać. Zawsze to jakaś pomoc. Wszystko powinno być równięż dobrze zaplanowane z góry. Trzeba zrobić badania rynkowe, rozejrzeć się za lokalem w dobrym miejscu.
Zerknij sobie również na ten blog:
http://gastronomiczne.com.pl/
Znajduje się w nim kilka dobrych wpisów o tym o czym warto jest pamiętać otwierając swoją własną restaurację.
Zerknij sobie również na ten blog:
http://gastronomiczne.com.pl/
Znajduje się w nim kilka dobrych wpisów o tym o czym warto jest pamiętać otwierając swoją własną restaurację.
Wydaję mi się, że w przypadku każdej restauracji trzeba liczyć się z wysokimi kosztami. Szczególnie jeśli zależy nam na jakości. Obecnie wiele knajpek zamawia solanki do szynek kruchych u Tonato, ponieważ zależy im na produkcji swojskich, naturalnych wyrobów. Dzięki temu klienci chętniej ich odwiedzają.
Moi rodzice mają od kilku lat restaurację z kuchnią polską i doskonale zdają sobie sprawę z tego, że aby utrzymać ją na dobrym poziomie i ściągać nowych klientów, muszą inwestować w nowe pomysły i rozwiązania co im to zapewni. Przede wszystkim dbają o jak najwyższą jakość sprzętu, dzięki któremu otrzymują znakomitą jakość potraw. Ostatnio wpadli na pomysł kupienia komory wędzarniczej ze strony zfm-online i serwują klientom świetnie uwędzone mięsa czy sery których smak został bardzo doceniony.
A ja szukam sprawdzonej restauracji w Warszawie. Moja babcia kończy 50 lat i chcemy jej zrobić niespodziankę. Możecie mi coś doradzić w tym temacie ? Tak sobie przeglądam różne oferty i bardzo dobrze wygląda to na http://vilanova.pl/ Elegancko, cenowo przyzwoicie i menu ciekawe. Ale jestem ciekaw jeszcze waszego zdania nim podejmę ostateczną decyzję. Czekam na Wasze opinie.
Można założyć małą pizzerię na nowym osiedlu. Mieszkamy w nowym mieszkaniu i czasami brakuje możliwości podejścia gdzieś na obiad. Jak już wychodzimy to robi się z tego mała wyprawa. A tak, gdyby restauracja była koło domu, szybkiej moglibyśmy skorzystać z wygodnego sposobu na zjedzenie czego.