Ubezpieczenie domu w budowie
Moderator:mkamil
Witam wszystkich, mam taki problem związany z budową mojego domu. Mianowicie poszukuję jakiegoś ubezpieczenia budowy domu przed różnymi zdarzeniami np. kradzieżą materiałów budowlanych, znajdujących się na terenie budowy. Czy ktoś z Was wykupywał już gdzieś takie ubezpieczenie? Na stronie ubezpieczeniedomuwbudowie.pl znalazłem kilka podpowiedzi na oferty ubezpieczeniowe Warty, czy Compensy. Może doradzicie mi na którą ofertę warto zwrócić uwagę, jeżeli chodzi o tego typu ubezpieczenia.
Z tego co się orientuję to takie ubezpieczenie oferuje firma https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-pr ... ztery-katy Chociaż najlepiej będzie jak udasz się na ich stronę lub skontaktujesz z doradcą. Najważniejsze aby pamiętać o zapoznaniu się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia, czyli dokumentem, w którym towarzystwo określa dokładnie, na jakich zasadach będzie świadczyć ochronę i w jakich sytuacjach polisa nie będzie obowiązywać. Jeżeli dom jest nowy, niedawno wybudowany, dobrym pomysłem będzie zebranie wszystkich faktur, ich podsumowanie i wybór takiej sumy ubezpieczenia, która będzie równa kosztom budowy. Jeśli jednak budynek jest już stary i jego właścicielowi ciężko jest oszacować jego wartość, można zaufać wyliczeniom, jakie przeprowadzi ubezpieczyciel po uzyskaniu wszystkich informacji lub też poprosić o pomoc rzeczoznawcę, który profesjonalnie określi, ile wart jest dom lub mieszkanie.