restauracja
Moderator:mkamil
Przy otwieraniu takiego biznesu warto zastanowić się nad dostawcami. Dla mnie wielką wygodą jest to, że mam np. dostawcę świeżych warzyw. Jest zawsze na czas i nigdy mnie jeszcze nie zawiódł. Nazywają się Rogowski i ostatnio sprawdziłam jego warzywa do szaszłyków. Klientom mega zasmakowało
Chciałabym wtrącić swoje kilka słów w tym wątku. Otóż mam przyjaciółkę, która prowadzi biznes gastronomiczny i bardzo jej pomógł system do restauracji. Wszystko jest w internecie i nie zajmuje miejsca na dysku oraz bardzo usprawnia wszystkim pracę. Według mnie rozwiązanie warte zainwestowania!
Jeśli komuś by przyszło na myśl, by otworzyć hotel wraz z restauracją, polecam program do obsługi hotelu InteliHotel - świetne oprogramowanie dla branży HoReCa! http://www.intelihotel.pl/
Nie wyobrażam sobie dzisiejszego punktu obsługi klienta bez dotykowego terminal POS. Warto pomyśleć nad tak nowoczesnym rozwiązaniem. Zdecydowanie poprawia to jakość obsługi i zadowolenie klienta.
Też jestem ciekawa czy mu się udało. Do olsztyna mam nie daleko, więc przejechałabym się z chęcią.
______________________________
Producent POS http://gastro.pl/gastro-pos/
______________________________
Producent POS http://gastro.pl/gastro-pos/
Restauracja od zawsze była moim marzeniem. Teraz zaczynam trochę powazniej już do tego podchodzić. Robię konkretny biznesplan i kosztorys. Ale jak przegądam ten cały sprzet - https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/ ... i-wydawcze , ceny itd, to trochę mnie to przeraża, bo musiałabym się zadłużyć i to tak naprawdę konkretnie. A Was restauracja ile kosztowała na start?
W tego typu biznesie nie powinno też zabraknąć elementów małej architektury miejskiej jak chociażby stoły z ławkami, gabloty, kosze na śmieci czy stojaki rowerowe dla klientów http://www.komserwis.pl/pl/produkty/sto ... erowe.html. Warto zapoznać się z ofertą tej firmy - nowoczesny wygląd produktów, wysoka jakość i przyzwoite ceny.
W lokalach gastronomicznych dużą rolę powinno się przykładać do środków czystości. Niepozorne, ale ważne, nie mogą być byle jakie! Chemia profesjonalna horeca sprawdza się na tym polu chyba najlepiej! http://sauberlab.pl/