benek51 pisze:Cenię sobie mięso drobiowe. Jest łatwo dostępne, łatwe w obróbce i bardzo lekkie. Nie zawiera tez wiele tłuszczu, więc to idealna opcja dla osób dbających o linię ( wiadomo, że sportowcy jedzą sporo kurczaka). Podaję je nawet mojego małemu synkowi (w diecie dzieci może występować już od 5 msc życia). Wiem, że wiele osób unika go, bo narosły kontrowersje związane m.in. z GMO, antybiotykami, hormonami
To prawda ale dobrze że są jeszcze producenci którzy oferują nam kurczaki bez antybiotyków http://www.farmio.com/kurczak-babuni ja od jakieś czasu mówię żywności wysoko przetworzonej oraz tej modyfikowanej genetycznie stanowcze nie i możecie mówić że to jakaś paranoja. Ludzie mówią że jeżeli coś byłoby szkodliwe to nie trafiłoby do sprzedaży jeżeli tak ślepo wierzycie w takie rzeczy to powodzenia z walką z rakiem płuc i marskością wątroby różnymi alergiami.