Ja chyba nie mam ulubionej kuchni. Najnormalniej jadam wszystko. Może trochę bardziej przepadam za deserami. Wiecie, że na
https://ebakalland.pl/ można kupić cały karton saszetek z ciastem z mikrofalówki. Do takiego kubka dodaje się wodę i tą saszetkę wkłada się na bodajże minutę, dwie do mikrofali i ma się już gotowe ciasto. Jest to smaczny i szybki deser. A nie kosztuje dużo. A jak wiadomo człowiek nawet jak jest pełny po obiedzie to zawsze znajdzie miejsce na coś słodkiego. Tak więc warto i nawet zdrowo mieć jakiś deser po obiedzie. a takie ciasto moim zdaniem jest do tego idealne. A wracając do kuchni to wiecie jaki deser jest typowo Polski? Wiadomo, że tiramisu kojarzy się z Włochami, pudding jest Angielski, Panna Cotta też kojarzy się z Włochami, z resztą oni mają najwięcej znanych na całym świecie deserów, Creme Brulee jest deserem francuskim, zaś Fondue czekoladowe pochodzi z kuchni szwajcarskiej. A wiecie skąd pochodzi jabłecznik otóż jest on deserem amerykańskim. Jest tyle deserów i nie wiem jaki jest Polski. Znaczy jaki znacie deser wywodzący się z Polski?