Samochód nowy, czy używany?
Moderator:mkamil
Używany polecam, chyba, że nie masz co z pieniędzmi robić.
Ja jednak jestem za używanym, jak się dobrze poszuka to potrafi być tak, że wystarczy tylko lakier odświeżyć, chociaż nie mówię, że znalezienie takiego auta trwa dwa dni ale mnie się taki model udało kupić, w https://chemiczna-hurtownia.pl/ zamówiłem tylko dobre kosmetyki - wosk przede wszystkim i sam się zająłem detailigiem z czego też sporo frajdy miałem
Samochód używany jest dobrą opcją pod warunkiem, że jest sprawny. Ja już raz się nadziałem i kupiłem auto z zajechanym silnikiem. Faktem jest to, że sie nie znam i nie miałem pojęcia, że facet kłamie. Podjechaliśmy na stacje diagnostyczną i niby było wszystko w porządku. Dopiero później, jak pojechałem do "swojego" mechanika okazało sie, ze wartośc remontu silnika przekracza wartość auta! Tak więc moja rada - sprawdzenie auta używanego to absolutna konieczność. Jeśli się nie znacie na mechanice pojazdowej to powierzcie to fachowcom, bo zaoszczędzicie sporo kasy i nerwów.
Wydaje mi się, że najlepszą opcją jest kupować roczny czy też dwuletni samochód z małym przebiegiem