Jakiej firmie zlecić budowę hali
Moderator:mkamil
Budując halę tego typu, przede wszystkim istotna jest inwestycja w materiały o jak najwyższej jakości. Mam tu na myśli przede wszystkim wyroby hutnicze, niezbędne przy stawianiu budynku tego typu. Folie stalowe, druty jak i inne produkty ze stali to obowiązkowy zakup w takim wypadu. Miałem przyjemność postawić na jakość HAX-INOX hax-inox.pl/ , która w zupełności spełniła moje wymagania.
Firmą z wieloletnim doświadczeniem na rynku, zajmującą się przede wszystkim projektowaniem oraz budową hal przemysłowych, jest Depenbrock Polska. W Polsce ich oddział znajduje się w Komornikach koło Poznania. Na stronie depenbrock.pl/budownictwo-przemyslowe-i-budowa-hal możecie dowiedzieć się nieco więcej na temat tego, czym firma się zajmuje. Możecie też zobaczyć tam realizacje, które już mają na koncie
Rozwiązań w kwestii automatyki przemysłowej koniecznie szukaj na tej stronie:air-com.info/. Mam bardzo pozytywne doświadczenia związane z tą firmą.Miko12 pisze:Po zbudowaniu hali wypadałoby ją odpowiednio zaopatrzyć. Nie mówię tylko o typowych maszynach, które z reguły służą do produkcji, ale również o podzespołąch i różnych elementach, takich jak automatyka przemysłowa. Dla przykładu, zaraz po zbudowaniu hali zaopatrzyłem ją w mechaniczną i elektroniczną aparaturę do automatyzacji różnego typu systemów chłodniczych i klimatyzacji. Sprężarki chłodnicze Danfoss i Maneurop oraz agregaty skraplające o różnej mocy nabyłem od asc.waw.pl .
Należy również pamiętać o firmie, która zajmie się wyposażeniem hali tego typu. W naszym przypadku wybór padł na Convi www.convi.pl/ , którzy dostarczyli nam wysokiej jakości taśmy przenośnikowe . Jak pokazał czas, praca dzięki nim stała się dużo prostsza, głównie przy transportowaniu produktów i powiązanych z nimi części, elementów.
Co do nawierzchni - zdania są tutaj podzielone. Niektórzy wybierają beton, inni asfalt. Ja sama, jeśli mam być szczera wybrałabym asfalt. Chociażby ze względu na jego trwałość, czy cenę. Zapoznajcie się z ofertą www.onico-bitumen.pl/ - jest to dystrybutor i dostawca produktów asfaltowych najwyższej jakości. Ponadto, możecie tez liczyć na szybki czas dostarczenia zamówionych produktów, dzięki czemu swoje realizacje wykonacie zgodnie z planem.
Najlepiej kompleksowo jednej, która zrobi to od A do Z. Jednak na pewno trzeba będzie zatrudnić inne ekipy do wielu innych prac, które trzeba zrobić naokoło magazynu. Specjaliści od http://incor.com.pl/realizacje/tereny-zewnetrzne-parkingi-drogi/ zajmują się malowaniem linii. Są to odpowiednie linie BHP wewnątrz magazynu, ale i także namalują wam linie drogowe, niezbędne do wyznaczenia miejsc parkingowych, postojowych itp. wokół hali
Taka hala, zaraz po wybudowaniu powinna zostać wyposażona w odpowiednie oczyszczanie powietrza. Umożliwia nam je możliwość filtrowania - niektóre hale i zakłady produkcyjne produkują potworne zanieczyszczenia. Aby z tym walczyć, postanowiliśmy zakupić urządzenia z http://halenamiotowe.org/ Ich jakość okazała się rewelacyjna i niezastąpiona!
-
- Użytkownik
Stawiając taką halę nie można zapominać o wyposażeniu we właściwe elementy. Chodzi mi o blachy, pręty a nawet profile aluminiowe które mogą się okazać wprost niezbędne. Przy stawianiu naszej hali zostaliśmy zaopatrzeni w tego typu elementy bezpośrednio od PW ZIELONKA http://www.pwzielonka.pl/ , to dopiero jakość!