Własna firma - usprawnianie procesów.
Moderator:mkamil
- ninkurelski
Mam pytanie do osob, które funkcjonują w branży druku 3d. Gdzie zaopatrujecie się w filamenty i dlaczego? Szukam obecnie dobrego dostawcy, gdyż zraziłem się na filamentach zamawianych z sieci. Druk głównie prototypów, części zamiennych, głównie dla branży projektowej
-
- Użytkownik
Generalnie jest problem z tanimi filamentami, są kiepskiej jakości i do tego potrafią się np. różnić średnią w ramach jednej szpulki co moim zdaniem w ogóle jest niedopuszczalne. Z własnego doświadczenia polecam ci zajrzeć do Print-Me. Kupuję od 2 lat u nich filamenty i nie miałem do tej pory żadnego problemu
Marcin81 pisze:
> Jak według Was można skutecznie usprawnić procesy sprzedaży oraz procesy
> finansowo-księgowe w firmie?
Jeśli chodzi o procesy sprzedażowe, polecamy nasze warsztaty. Podczas szkolenia skupiamy się na wielu elementach niezbędnych w sprzedaży, ale przede wszystkim na drugim człowieku, który w biznesie jest najważniejszy. Sprzedajesz produkt czy zmianę? Od tego zaczynamy. ;)
Pozdrawiam
Gabryelczyk Business Progress
> Jak według Was można skutecznie usprawnić procesy sprzedaży oraz procesy
> finansowo-księgowe w firmie?
Jeśli chodzi o procesy sprzedażowe, polecamy nasze warsztaty. Podczas szkolenia skupiamy się na wielu elementach niezbędnych w sprzedaży, ale przede wszystkim na drugim człowieku, który w biznesie jest najważniejszy. Sprzedajesz produkt czy zmianę? Od tego zaczynamy. ;)
Pozdrawiam
Gabryelczyk Business Progress
Jeśli chodzi o dopasowanie mocy fotowoltaiki, to tutaj macie wszystkie informacje - https://ekofachowcy.pl/fotowoltaika/jaka-moc-paneli-fotowoltaicznych Ogólnie nie powinna być ani zbyt mała, ani zbyt duża. A odpowiednie dopasowanie jest kluczowe z tego powodu, żeby po prostu na tym jakoś wyjść. W sensie - maksymalnie skrócić okres zwrotu z inwestycji i tego właśnie się trzymajcie.
Aby firma funkcjonowała na rynku jak najlepiej musi mieć klientów którzy z usług będą korzystać. Trzeba wiedzieć jak ich pozyskiwać i jak potem zatrzymać. Jeśli zależy nam na najlepszej jakości obsługi klientów to warto wdrażać rozwiązania które te procesy ułatwią. Dobrym rozwiązaniem jest zgłoszenie się do firmy która ma doświadczenie w zakresie marketingu, wspierania sprzedaży czy umawiania spotkań handlowych. My współpracujemy z powodzeniem z agencją Marketing Relacji Sp. z o.o. To eksperci w efektywnej komunikacji bezpośredniej, działania z ich pomocą zapewniają stały wzrost wyników.
Prowadząc własną firmę, na pewno trzeba pamiętać o dobrych szkoleniach dla pracowników. Dzięki temu firma się rozwija, a pracownicy mają lepszą motywację. Jeśli szukacie dobrych szkoleń z branży budowlanej (obsługa maszyn budowlanych różnego typu) to warto skorzystać z oferty firmy Oświata Lingwista, która prowadzi Ośrodek Szkolenia Operatorów Maszyn Roboczych - https://solidneszkolenia.pl. Znajdziecie tam kursy i szkolenia na operatorów maszyn i urządzeń do robót ziemnych, budowlanych i drogowych. Pełen profesjonalizm, program ciekawy, dopasowany do oczekiwań rynku pracy.
O własny biznes trzeba dbać. Mam na myśli usprawnianie funkcjonowania twojej firmy. Jeśli potrzebujesz bezpiecznej platformy do zarządzania nią online to śmiało mogę polecić Ci Firmao CRM. U nas w firmie świetnie się sprawdza, ponieważ jest indywidualnie dopasowywany do naszych potrzeb. Możesz zarządzać firmą z każdego miejsca na świecie, a teraz dodatkowo mają ofertę w której przez 14 dni możesz testować oprogramowanie za darmo!