Dach
Moderator:mkamil
Cześć. Razem z żona planujemy budowe domu, prawie wszystko zaplanowane oprócz materiału do pokrycia dachu. Co powiecie na dachówka gontopodobna Dużo czytałem na temat tego pokrycia dachowego ale jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji, a co Wy możecie mi doradzić?
Chce kupić sobie pojazd, ale nie wiecie jaka firma jest najlepsza? Ze swojej strony mogę Wam polecić Iveco On Road. Uważam, że jest to bardzo profesjonalna firma, z której usług naprawdę warto skorzystać.
Pokrycie dachu jest bardzo ważne jednak najpierw trzeba wybrać odpowiednią konstrukcję. Ja zdecydowałem się na wiązary w technologii płytek kolczastych, które oferuje firm aWPW Invest http://wpwinvest.pl/oferta-wpw-invest/w ... olczastych . Wiązary te są proste w montażu, gdyż nie wymagają żadnych podpór. Dzieki temu także ich koszt jest dużo niższy od tradycyjnej więźby.
Jeśli chodzi o konstrukcje dachu to polecam dachy z prefabrykatów (czyli wiązarów dachowych łączonych na płytki kolczaste). My mamy taki dach od kilku lat i wszystko jest ok. Projekt i montaż wykonała nam firma Binder Projekt z Włocławka - www.binder-projekt.wloclawek.pl/ . To znana od lat firma, zajmująca się właśnie tego typu konstrukcjami - mają świetnych projektantów, nowoczesne programy komputerowe, co sprawia, że projekt jest bardzo precyzyjny. Firma przyjmuje zlecenia z całej Polski, zarówno jeśli chodzi o dachy na dużych obiektach (magazyny, fabryki, itp.) jaki i na domach jednorodzinnych (nowych i remontowanych).