Po co wszyscy mają handlować okularami przeciw słonecznymi. Pomyśłałem po co inwestować w okulary, jak można sprzedawać inne produkty w kurortach wakacyjnych m.in:
- napoje prosto z beczki z lodem (sprawdziło by się napewno w upalne dni)
- sprzedaż klapek, japonek itp.
- nakryć głowy ( chusty, czapki z daszkiem , kapelusze itp )
Biznes na lato II
Moderator:mkamil
Witam.
Ja wybrałbym zdecydowanie sprzedaż zimnych napojów. Oczywiście musisz mieć jakiś wybór, nie tylko wodę mineralną Ja dodałbym do oferty jakiś napój energetyczny np. Red Bull.
Dlaczego napoje?
W ciepłe dni bardziej się chce pić człowiekowi niż jeść. Zresztą pije się praktycznie co chwilę a spożywa posiłek co kilka godzin. Co do nakryć głowy to trzeba policzyć ile musisz sprzedać ich. Jednej osobie sprzedasz tylko 1 nakrycie a tej samej osobie nawet w ciągu dnia uda Ci się sprzedać kilka napoi.
Pozdrawiam.
Ja wybrałbym zdecydowanie sprzedaż zimnych napojów. Oczywiście musisz mieć jakiś wybór, nie tylko wodę mineralną Ja dodałbym do oferty jakiś napój energetyczny np. Red Bull.
Dlaczego napoje?
W ciepłe dni bardziej się chce pić człowiekowi niż jeść. Zresztą pije się praktycznie co chwilę a spożywa posiłek co kilka godzin. Co do nakryć głowy to trzeba policzyć ile musisz sprzedać ich. Jednej osobie sprzedasz tylko 1 nakrycie a tej samej osobie nawet w ciągu dnia uda Ci się sprzedać kilka napoi.
Pozdrawiam.
Na zimę mogą być rozgrzewające napoje alkoholowe :) Oczywiście od lat 18. Nie jest to zły pomysł ludzie odwiedzają różne kurorty w zimę. Gdy jest zimno to każdy chętnie wypije coś rozgrzewającego.
Uważam że można te 3 pomysły połączyć w jeden. Jest większe prawdopodobieństwo że każdy "coś" kupi dla siebie. Zawsze swoją ofertę możesz powiększyć o ręczniki/parawany/olejki do opalania itp. Jeśli masz zamiar handlować w okolicy morza to te dodatki to dobry pomysł, jeśli bliżej jezior to do oferty dorzuć jakies spraye na komary:)
Zdecydowanie napoje, choć nie wykluczyłbym w mniejszym wymiarze wystartować z pozostałymi propozycjami. Jednak pewny popyt w ciemno zapewnią jedynie napoje, bo nikt nie nosi ze sobą nie wiadomo jakiej ilości picia.