Mieszkanie pod wynajem
Moderator:mkamil
Bardzo fajny pomysł na biznes z mieszkaniami, ale z tego co się orientuje - nasz "kochany rząd" planuje coś zmienić żeby wynajmowanie mieszkań było nie opłacalne w większej skali, tzn. jak wynajmujesz 3-4 mieszkania.
Oj nie wiem, na razie dorobiłem się pieniędzy na moje pierwsze mieszkanie pod wynajem i szukam czegoś, interesuje się trochę inwestycją Wilania w stolicy to i chętnie się jednak dowiem, jak wygląda sytuacja z wynajmowaniem kilku mieszkań, bo nie ukrywam, że przyszłościowo chciałbym posiadać więcej nieruchomości i to nie koniecznie tylko w stolicyPazdzi pisze:Bardzo fajny pomysł na biznes z mieszkaniami, ale z tego co się orientuje - nasz "kochany rząd" planuje coś zmienić żeby wynajmowanie mieszkań było nie opłacalne w większej skali, tzn. jak wynajmujesz 3-4 mieszkania.
Dokładnie, chyba że już masz upatrzone tak jak ja osiedle Atala tuż przy stacji metra, ono zawsze będzie się cieszyło powodzeniem bo ma wymarzony dojazd w każdy punkt wmieście a do centrum podróż zajmie kilka, może kilkanaście minut a nie 2h w korkach
Słyszałem, że to coraz popularniejszy biznes. Trudno się dziwić biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynku nieruchomości – młodych ludzi nie stać jest na własne mieszkanie, czasami nawet z kredytem hipotecznym mogą mieć problem. Wynajem często stanowi dla nich jedyną sensowną opcję. Warto jednak wcześniej jest dokładnie przemyśleć finansowanie takiego przedsięwzięcia. Ja znalazłem tam całkiem sporo praktycznych porad : ).
Mieszkanie pod wynajem to świetna inwestycja moim skromnym zdaniem A w jakimś turystycznym miejscu to już w ogóle. Mówię trochę z doświadczenia, bo sam mam kupione mieszkanie w Rowach nad Bałtykiem, na osiedlu Apartamenty Lubicz i zwrot z inwestycji jest dobry. Także jak się ktoś zastanawia to ani chwili dłużej