Sklep internetowy w praktyce
Moderator:mkamil
to jak od początku placisz taką samą kwotę to znaczy że masz oprogramowanie z beznadziejną polityką cennikową w sellasist są różne progi abonamentowe, ile potrzebujesz tyle płacisz. proste i zdecydowanie korzystne dla przedsiębiorcy rozwiązanie.
Ja często korzystam ze sklepów internetowych, bo mają niższe ceny i zdecydowanie większy asortyment niż te sklepy stacjonarne. Ostatnim zakupem, jakiego dokonałem tą drogą był zlewozmywak, który wypatrzyłem sobie na tej stronie http://sklep-promar24.pl/
Z tego co się orientuję to nie tylko progi abonamentowe w sellasist są korzystne ale zwłaszcza promocje. Jak się brało program do robienia banerów i grafik w abonamencie, to się miało zniżkę na oprogramowanie, teraz można mieć wersję premium chyba za darmo na jakiś dłuższy okres czasu.
Przy mniejszym budżecie warto samodzielnie stworzyć sklep internetowy - jest do tego wiele narzędzi. Najlepiej chyba postawić sklep na jakiejś platformie sklepowej typu shoper, czy prestashop. Najpierw trzeba jednak zarejestrować dla niego domenę i wykupić jakiś wydajny, niezawodny hosting - można to zrobić choćby tu www.cal.pl, dodatkowo wykupić też certyfikat SSL, niezbędny w każdym e-sklepie (ale już po jego stworzeniu).
szczerze mówiąc byłem do tego nieco krytycznie nastawiony ale widzę, że osoby które już są trochę na rynku zmieniają na ich oprogramowanie (mam przykład w realnym otoczeniu - nie tylko forum) więc na pewno warto się na sellingo zastanowić.
Pamiętaj tylko, że w dobie płatności internetowych, każdy sklep umożliwić Klientom możliwość bezpiecznych i sprawdzonych form płatności - czy to płatności automatycznych Pay by link (takich jak mTransfer, Przelew24 Banku BZWBK czy płacę z iPKO), płatności kartą płatniczą czy szybkim przelewem. Ale ja znam z polecenia tę firmę: http://www.bluemedia.pl/ , która "podpina" na strony takie narzędzie do płacenia online. Myślę, że musowo musisz z tego skorzystać
Też uważam, że powinniście zadbać o wygode płatności swojego klienta. Klienci sa bardzo wybrednie i jak jedna rzecz im się nie spodoba to już mogą do was nie wrócić. Polecam zainteresowanie się tematem jakim są Mikropłatności MyBill. Stosuje się je do niewielkich transakcji gotówkowych, wystarczy wysłać smsa i wpisać otrzymany kod. Szybko bezpiecznie i łatwo
Przy zakładaniu sklepu internetowego warto wybrać odpowiedni hosting, który nie będzie zwalniał pracy strany sklepowej. Świetnym rozwiązaniem są moduły magento , które po zainstalowaniu systemu dostarczają gotową do użycia ogromną ilość funkcjonalności.