Jakie suplementy faktycznie działają na odchudzanie?
Moderator:mkamil
Ja zanim zacząłem się odchudzać przeczytałem sporo artykułów związanych z tematyką samego odchudzania, jak i różnych suplementów wspomagających. Sporo ciekawych informacji znalazłem tutaj calominal opinie . Uważam, że warto prześledzić tego typu artykuły.
Tusia, przypij piątkę. Ale co z suplementami z naturalnych składników? Ostatnio znalazłam ten koktajl i się waham mocno. bo niby ja byłam przeciwna, a tu skład ok. Co byście zrobili?Tusia pisze:moim zdaniem działają tylko suplementy w 100%naturalne, a nie te naładowane chemią.
Tak, ja chodzę na siłownię i stosuję głównie naturalne spalacze tłuszczu takie jak http://thermline.com.pl/therm-line-fast, poza tym staram się jest zdrowo żeby dostarczyć sobie odpowiednich składników pokarmowych.
Z tego co wiem suplementy mają za zadanie wspomagać odchudzanie, ale bez ćwiczeń a przede wszystkim bez odpowiedniej diety tabletki w niczym nam nie pomogą. Jeśli chcemy zrzucić zbędne kilogramy, możemy udać się do dietetyka który nam w tym pomoże i ewentualnie dopasuje nam odpowiednie suplementy. Ja natomiast po kilku błędach dietetycznych dowiedziałam się, że najważniejsze są regularne posiłki, duża ilość wody i zmiana niektórych produktów spożywczych. Dodatkowo zwiększyłam ilość warzyw i owoców oraz mam zamiar zakupić wolnoobrotową wyciskarkę do soków Muke klasy premium. Dzięki niej, nie tylko przygotuje soki i koktajle ze wszystkich owoców i warzyw, ale także mogę zrobić mleka roślinne, desery, sorbety a nawet lody. Wyciskarka Muke posiada tylko 30 obrotów na minutę a więc najmniej na rynku, jest to duża zaleta ponieważ im wolniej pracuje wyciskarka tym mniej utlenia się witamin i enzymów. Dodatkowo jest ona jedną z tańszych produktów w segmencie premium, jednak jakościowo dorównuje pozostałym producentom. Jak dla mnie najlepszym suplementem są świeże warzywa i owoce oraz duch i dużo wody.
Moim zdaniem lepiej po prostu wziąć się za siebie niż brać jakieś suplementy i inne tabletki ,które pomagają tylko na chwilę. Warto przejść na odpowiednią dietę a ta dieta dąbrowskiej oparta na oczyszczaniu organizmu z toksyn czyni cuda. Czuję się znacznie lepiej również na duchu i mam więcej chęci do codziennych obowiązków oraz trudności.
Ten olejek można bezpiecznie stosować https://www.cbdworld.pl/pl/c/Olejki-CBD-3/207