Jakie suplementy faktycznie działają na odchudzanie?
Moderator:mkamil
Mam mało czasu, w lipcu jadę na wakacje a figurę mam zdecydowanie nie plażową Polecacie coś na przyspieszenie odchudzania? Ostatnio jest głośno o suplemencie kaplanex, zresztą sami się przekonajcie Pomoże mi schudnąć? Bo nie chcę wyrzucić kasy w błoto...
Ja jestem bardzo zadowolona z suplementu https://swiatsupli.pl/pl/spalacze-tlusz ... -caps.html Poszukując dobrego suplementu wspomagającego redukcję tkanki tłuszczowej warto zwrócić uwagę na jego skład. Karnityna jest syntetyzowana z aminokwasów takich jak metionina i lizyna. Jej aktywną postacią jest l-karnityna i wspomaga ona proces degradacji kwasów tłuszczowych w komórkach mitochondriów, przez co występuje w suplementach diety wspomagających odchudzanie. Odpowiada głównie za rozpad kwasów tłuszczowych wchodzących w skład trójglicerydów budujących tkankę tłuszczową. Najaktywniejszą biologicznie postacią tego związku jest forma acetylowana określana skrótem ALCAR.
Ja nie stosuje zadnych, waga spada przy zbilansowanej diecie i cwiczeniach, ktore stosuje i to juz jest dla mnie wystarczajaco odkad dostalam od mojego dietetyka plan treningowy i diete na rzeźbę to juz nie mam zadnego problemu.
Niestety żadne suplementy nie odchudzają. Odpowiednia dieta i trochę ruchu zapewni idealną sylwetkę. Ja dużo schudlem kiedy przeszedłem na dietę i zacząłem zamawiać sobie catering dietetyczny Warszawski Dzien od pana gesslera. Dania są świetne, dobrze przyrządzone, syte.
Ja sprawdzam sobie apteki Lublin , która najbliżej mojego domu jest otwarta w popołudniowych godzinach, lub która będzie miała dyżur. Tam podpytuję farmaceutkę, co może polecić skutecznego i zazwyczaj decyduję się na jakiś jeden produkt.
Nie ma takich suplementow... To wszystko jest chemia, ktora mozna sobie tylko zniszczyc uklad trawienny i jelitka. Sama cos o tym wiem, bo po takich przebojach wyladowalam z biegunkami na SORze. Dopiero lekarka polecila mi kuracje intesta i to pomoglo, ale nie chcialabym juz do tego wracac..
Ja nie jestem zwolenniczką suplementów- bo wolę naturalne i skuteczne sposoby odchudzania. Trzeba pić dużo wody, ćwiczyć no i nosić odpowiednią bieliznę wyszczuplającą i modelującą. Nie dość ,że bielizna z orirose http://orirose.pl/ jest wygodna i miła w dotyku to jeszcze jest bardzo praktyczna - redukuje tkankę tłuszczową poprzez delikatny masaż.