Własna firma - usprawnianie procesów.
Moderator:mkamil
w temacie optymalizacji procesów produkcyjnych uważam że warto odwiedzić na poczatku października targi Maintenance w Krakowie, będzie dużo o tym jak to wszystko usprawnić. Dodatkowo słyszałam też o strefie outsourcingu, gdzie swoje stoiska będą miały firmy oferujące usługi szkoleniowe w zakresie optymalizacji produkcji i firmy consultingowe świadczące usługi w zakresie audytu działów produkcji.
Ja korzystam z aplikacje Infor SCM od IPCC. Dzięki niej mam zdecydowanie szybszą pracę w zakresie wspierania planowania, harmonogramowania oraz realizacji rozszerzonego łańcucha dostaw. Polecam poczytać więcej o tym tu i-pcc.pl/ekosystem-erp/
Jeżeli chodzi o usprawnienie księgowości, to ja na Twoim miejscu zaopatrzyłbym sie w program do księgowania online. Ja mam bizin i jestem z niego bardzo zadowolony. Mam tam faktury w dowolnuch walutach i językach, pobieranie danych z Gus i REGON, obsługę magazynu i ddużo innych. A płacę tylko 10 zł miesięcznie za najlepszy pakiet, więc tyle co nic.
Chyba sporo zależy od specyfiki firmy. Ekonomizacja czasu w takiej firmie, która wykonuje dajmy na to www.autodetailing-szczecin.pl/uslugi/wnetrze/czyszczenie tapicerki samochodowej Szczecin[/b] to zupełnie inna kwestia niż w typowej pracy biurowej. Ale warto chyba dbać po prostu o optymalizacje przestrzeni i czasu, nie rozdrabniać się na szczegóły, a jak trzeba to zatrudniać dodatkowy personel.
Procesy, które zachodzą w firmie możesz też usprawnić za pomocą systemów informatycznych. Na stronie portalerp.pl masz opisane dokładnie jak funkcjonuje oprogramowanie, dlaczego warto z niego korzystać i ile trzeba zapłacić. Warto się zapoznać, bo nic nie tracisz i w razie czego będziesz szukać dalej.
Obiło mi się o uszy, że dla branży logistycznej, produkcyjnej czy magazynowej dobrze sprawdzi się technologia RFID UHF. To taki system identyfikacji za pomocą specjalnego czytnika i kodów, które przyczepiamy do produktów albo rozdajemy je pracowników. Ta firma zakłada takie systemy: www.pwsk.pl/ ale generalnie pozwalają one zautomatyzować wiele procesów typu rejestrację operacji, inwentaryzację towarów, śledzenie przemieszczania się osób i rzeczy etc. Zgodnie z potrzebami naszego biznesu.
est wiele możliwości reklamowania swojej działalności, niektóre bardziej skuteczne inne mniej. Z własnego doświadczenia jak badam rynek reklam wiem że te największe firmy które zbijają śmietankę w swoich kategoriach stosują współczynnik konwersji który daje w obecnych czasach najlepsze rezultaty, firma Coversion oferuje taką formę reklamy poczytajcie o tej opcji, naprawdę jest niezła.