Wyposażenie biura
Moderator:mkamil
-
- Użytkownik
To ja zacznę od najbardziej podstawowej rzeczy - biurka. Gdzie kupowaliście? Czym kierowaliście się przy wyborze? Przede wszystkim ergonomia czy estetyka?
Przyznam, że ja zwykle w pierwszej kolejności kieruję się wyglądem. Szukam przede wszystkim w necie. Tu np. parę modeli wpadło mi w oko: meblezagrosze.pl/biurka,93.html . Co jeszcze powinnam sprawdzić, żeby mieć pewność, że biurko będzie nie tylko ładne, ale i wygodne?
Przyznam, że ja zwykle w pierwszej kolejności kieruję się wyglądem. Szukam przede wszystkim w necie. Tu np. parę modeli wpadło mi w oko: meblezagrosze.pl/biurka,93.html . Co jeszcze powinnam sprawdzić, żeby mieć pewność, że biurko będzie nie tylko ładne, ale i wygodne?
My właśnie wyposazyliśmy nasze biuro w wysokiej jakości stołową drukarkę UV uvprinter.pl . Tym sposobem rozpoczęliśmy drukowanie gadżetów reklamowych na własną rękę, nie korzystamy z niczyjej pomocy. Zadruki bezpośrednie w technologii UV RED sprawują się rewelacyjnie.
Jeśli chodzi o tablice, to myślę, że oprócz tablic korkowych, przydatne również mogą okazać się tablice magnetyczne. My na przykład używamy w biurze ich dość często. Są też takie tablice dwa w jednym, w których jedna część jest korkowa, a jedna magnetyczna. Można je zamówić na przykład na tablice-magnetyczne.com/pl/c/Tablice-kombi/137, myślę, że to będzie najbardziej funkcjonalne rozwiązanieazura pisze:Nie zapominajmy też o takim zupełnie podstawowym wyposażeniu biura jak markery, flamastry, tablice korkowe czy segregatory na dokumenty.
a co myślicie o leasingu sprzętu ogólnie, do biur,do przedsiębiorstw? To ma wiele korzyści i jest zdecydowanie tańsze niż pożyczki,czy kredyty na dany sprzęt. Tutaj można poczytać jakie sprzęty można wziąć w taką formę paniala.pl/wiedza/leasing-sprzetu i co warto o tej formie finansowania wiedzieć.
Ja uważam, że warto zwrócić uwagę na taką kwestię jak hefter.pl kopertownica cennik. Jest to urządzenie, które wiele osób pomija - a szkoda bo jest naprawdę wyjątkowe. Szczególnie pomaga w miejscach, które obsługują dużo korespondencji.
Jak ostatnio zmienialiśmy biuro to przy okazji postanowiliśmy wymienić całe jego wyposażenie na nowe. Dużym uproszczeniem było zmówienie wszelkich niezbędnych rzeczy w jednym miejscu. Regały, stoły, szafki, szafy na dokumenty, szafy na ubrania, krzesła - wszystko to zamówiliśmy z firmy www.fami.com.pl Bardzo dobra jakość oraz wykonanie, a co najważniejsze to polski producent Polecam z całego serca!
Zgrzewarki do folii, gilotyny do papieru czy niszczarki zakupiliśmy prosto od www.import-maszyn.eu Zadecydowała przede wszystkim solidna cena. Jak pokazał czas, urządzenia te sprawują się niezmiernie dobrze o solidnie. Dysponują bardzo szerokim wyborem urządzeń, z pewnością znajdziecie tam coś dla siebie.
W biurze bez wątpienia niezwykle ważne jest dobre oświetlenie. Wg mnie najlepsze oświetlenie biurowe to oświetlenie LED. Niższe rachunki, przyjazne dla oka światło (i środowiska), czego w sumie chcieć więcej? Zdecydowanie warto, a jeśli chcemy zamówić oświetlenie biurowe, to najlepiej zgłosić się do Renovis - renovis.pl/oferta/oswietlenie-wewnetrzne/biura/ To specjaliści, którzy znają się na swojej pracy, a przy okazji pomagają w wyborze i montazu oświetlenia