Oszczędzanie - kiedy ma sens?
Moderator:mkamil
Dobrze jest dodatkowo oszczędzać na własną emeryturę.W wielu krajach jest to stosowane. U nas też można ,mamy wprowadzone od lipca PPK. Wydaje się ten program w miarę racjonalny i nie maąz tak dużego nakłady bo musimy odłożyć 2% ,najwięcej 4% .więc to rozsądna kwota od zarobionych pieniędzy. O drugie tyle się powiększy konto dzięki składkom pracodawcy i państwa.więc jest to już jakiś krok do przodu.
-
- Użytkownik
Chciałem zakupić tani, aczkolwiek bardzo solidny telefon. Chciałem w ten sposób oszczędzić i to sporo - w planach był zakup Iphona. Zaopatrzyłem się w uszkodzony telefon który zdecydowałem się oddać do naprawy. Telefon został doprowadzony do porządku przez serwis http://www.imaster.com.pl/ . Naprawa urządzeń Apple to dla nich pestka!
Wydaje mi się, że głównym grzechem w związku z oszczędzaniem jest to, że się to robi za wszelką cenę. Ja się tak trzymałem oprogramowania przez lata bo już je znałem, bo uczyć się nie chciało i rabaty były. A później się okazało, że jak zmieniłem to oszczędność czasu okazała się mega duża i o wiele lepiej dla mnie wychodziła ta oszczędność niż pieniędzy.
Każdy z nas lubi zaoszczędzić oraz zarabiać bezpiecznie, bez ryzyka. Poznaj biznes w którym będąc partnerem zaoszczędzisz rocznie do ok. 20 tys zł. Tu kupisz wszystko co Ci potrzebne z zniżką do nawet 75 %. Począwszy od żywności, odzieży, obuwia, aż po wszelką elektronikę, samochody i wiele więcej. Znajdziesz tu wycieczki, rejsy, bilety na loty, domy i dużo więcej, na tym wszystkim też zarabiasz. To wszystko przy jednorazowej inwestycji tylko 20 $ wpłacone dowolną kartą. [ 20 $ zwrotne praktycznie natychmiastowo ] Tu równiez mamy bardzo dobry wieloletni biznes. Chcesz poznać ? kontakt pracapewna@gmail.com dopisek 'travel '
zarabiaj codziennie - http://www.zarabianieodzaraz.pl.tl
Oszczędzanie ma sens przez 365 dni w roku:) Należy jednak pamiętać, że to zwiększanie możliwości pozyskiwania kapitału bez kredytowania zwiększa fortecę finansową. ( Zarabianie+ oszczędzanie+ inwestowanie = recepta na sukces:) Tu przykład recepty zawierającej sie w nawiasie -
stacjakontrolicel_pl
stacjakontrolicel_pl