Ja też znam takie osoby i całkiem nieźle sobie radzą. Z tym ze mają już swoich dostawców i kontakty,wiec to raczej zamknięta ścieżka. Z Chin możesz eksportować niemal wszystko,wiec wybór jest szeroki. Najlepiej trafić na coś co można lepiej sprzedac u nas w kraju.
Pozdrawiam account-pl.eu
Import z Chin
Moderator:mkamil
Przyznam, że sam tytuł jest intrygujący, ale jeśli ktoś ma w planach importy to faktycznie może być to dla niego przydatna lektura. Ja się tym nie interesowałem, więc też nie szukałem poradników. Ale gdybym miał takie plany to pewnie bym po coś takiego sięgnął.
-
- Użytkownik
Był ktoś teraz na targach w Guazngzhou?
Też się zastanawiam, zwłaszcza że w naszym kraju produkty z Chin są różnie przyjmowane. Spotkałem kiedyś gościa, który ściągał z Chin crystal case na telefony i płacić za to grosze. Więcej go wychodził transport drobnicowy i wystawianie na aukcjach. Też jakiś pomysł na biznes.
- AnnaWilusz
- Użytkownik
Nie czytałam takich poradników. Jednak z tego co czytałam na innych forach to trzeba bardzo uważać jeśli chodzi o import z chin, ponieważ na granicy towary mogą być poddawane kontroli, często nakładane są karty itp.
Hmm jest sporo takich poradników ale mało z nich tak na prawdę jest konkretnych Znalazłem w sieci w miare obszerny taki poradnik pt. już wiem jak zorganizować transport z chin. Nie jest to prosta sprawa, więcej dowiecie się na forum dotyczącym takiego transportu, firma Big China założyła takie forum, poszukajcie w sieci - ostatnio zacząłem się tam troszke udzielać i okazuje się że to trudniejsza sprawa niżby się wydawało :/