Sklep internetowy w praktyce
Moderator:mkamil
Moim zdaniem jak najbardziej, w tej chwili wszystko dzieje się w Internecie. Z tego też powodu sama postanowiłam założyć sklep internetowy i jestem pewna, że wszystko się uda. Jako, że jestem początkująca i Ty również to z własnego doświadczenia mogę Ci jedynie pomóc w wybraniu odpowiedniego serwisu płatności online, gdyż sama jestem na tym etapie Otóż mi przez mój bank polecony został http://eserviceonline.pl/ Szczególnie jest to dobre właśnie dla takich początkujących osób ze względu na ich ofertę specjalną pozwalającą szybko uruchomić i wypromować własny sklep internetowy
Tak teraz coraz więcej firm przygotowuje dwujęzyczną wersję strony, jak wysyła towar za granicą lub profil firmy jest z tym związany. W stolicy tłumaczenia stron robi - biuro tłumaczeń Warszawa. Można wybrać z ok. 50 języków.
1. Obecnie jest duża konkurencja, więc moim zdaniem nie warto.goust pisze:Co myślicie o założeniu własnego sklepu internetowego? Czy to nadal opłacalne?
Czy ogrom sklepów internetowych nie przeszkadza w założeniu kolejnego?
Co najlepiej otworzyć i przy jakim kapitale?
2. Przeszkadza.
3. Jeżeli koniecznie chcesz otworzyć to wg. mnie sklep z markowymi butami męskimi i damskimi. Kapitał? Myślę, że kilkadziesiąt tysięcy na początek - 10-20.
Zakładam sklep internetowy z biżuterią. Mam problem z wyborem sklepu, ponieważ nie wszystko rozumiem. Po pierwsze co to jest integracja z hurtownią a obustronna integracja z allegro, na czym to polega? Po drugie czy jest jakaś firma, z którą nie muszę podpisywać umowy, aby mieć u nich sklep? Czy jest jakiś sklep, który pozwala na zmiany w stronie we własnym zakresie wraz ze swobodą w budowaniu własnego dresingu strony. Proszę o pomoc w wyborze dobrego sklepu internetowego.
Najważniejsze to zadbać o odpowiednią oprawę sklepu - naprawdę ale klienci zwracają na to dużą uwagę. Ładny sklep przyciągnie do siebie znacznie więcej klientów, którzy będą w stanie zostawić w nim swoje pieniądze. Warto jest zadbać o odpowiednia skórkę, zoptymalizowanie.
Ciekawym rozwiązaniem będą takie prezentacje 360 - w linku jest firma, z której usług skorzystałem sam kiedy zakładałem swój sklep internetowy. W jednej z zakładek można sobie zobaczyć ich portfolio. Ja byłem zadania,ze to się sprzeda i miałem rację. Zauważyłem znacznie większy ruch na stronie. Wbrew pozorom nie jest to taki duży wydatek.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w zakładaniu sklepu.
Ciekawym rozwiązaniem będą takie prezentacje 360 - w linku jest firma, z której usług skorzystałem sam kiedy zakładałem swój sklep internetowy. W jednej z zakładek można sobie zobaczyć ich portfolio. Ja byłem zadania,ze to się sprzeda i miałem rację. Zauważyłem znacznie większy ruch na stronie. Wbrew pozorom nie jest to taki duży wydatek.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w zakładaniu sklepu.
Głupich nie sieją, sami wschodzą.
W zasadzie można to robić też samemu, ale przez firmę musimy dość dużo zapłacić, myślę, że co najmniej 200 zł/na miesiąc dla dobrych efektów, za miejsca 1-3 dla 1 tylko frazy zapłacimy ponad 100 zł. Można też próbować robić to samemu. Są na ten temat porady np. na http://blog.dih.pl/ co ułatwi reklamę.
- AnnaWilusz
- Użytkownik
Teraz za duża konkurencja na sklepy internetowe.