Zarabianie na swoich pasjach?
Moderator:mkamil
Muszę się zgodzić, z zamiłowania jestem hipoterapeutą, z wykształcenia terapeutą i hipoterapeutą. Kasa za to jest zabawnie niska, lub dramatycznie niska, bo trzeba pamiętać, że do hipoterapii zawsze potrzeba dwóch osób, więc rozbija się na dwa, na dodatek, ludzie, którzy potrzebują takich form terapii z reguły nie mają pieniędzy. Robię to więc dorywczo, czasami po normalnej, zawodowej pracy, czasem, jako wolontariusz. Lubię to robić. Są organizacje, jak Stowarzyszenie Św. Celestyna, ale dostać tam pracę - to niewielka szansa, a pensja pozostawia wiele do życzenia - nie utrzymałbym za nią ani siebie, ani mojej rodziny, ani mojego konia - hipoterapeuty, z którym pracuję. Uznałam, że rozwiązanie jest jedno, pracuję za normalną kasę, a z hipoterapii utrzymuje się koń - terapeuta. Ja mu tylko w pracy pomagam.Aleksan pisze:dzisiaj wg mnie zarabianie na własnych pasjach to marzenie ściętej głowy
Studio fotograficzne to całkiem niezły pomysł na biznes - co jak co ale sesje stają się coraz bardziej modne. I nie piszę tutaj o ślubnych. Ludzie wielokrotnie wykupują sobie indywidualna sesję u fotografa . Po to chociażby aby pochwalić się na facebooku.
Tak więc jeśli mamy odrobinę talentu warto jest go wykorzystać i założyć sobie to studio. Wbrew pozorom nie jest to takie kosztowne. Akcesoria do studia fotograficznego można zamówić sobie niedrogo w sklepach internetowych, na przykład tutaj: fripers.pl/ . Pozostaje potem szukanie lokalu.
Tak więc jeśli mamy odrobinę talentu warto jest go wykorzystać i założyć sobie to studio. Wbrew pozorom nie jest to takie kosztowne. Akcesoria do studia fotograficznego można zamówić sobie niedrogo w sklepach internetowych, na przykład tutaj: fripers.pl/ . Pozostaje potem szukanie lokalu.
Mi także udało się to połączyć - lubię tematykę finansów( pożyczki, giełda) teraz mam własną działalność - powinno się robić coś co się lubi - nic na siłę ale nie raz nie ma się wyboru
Kredyt dla każdego http://www.nmoney.com.pl
- AnnaWilusz
- Użytkownik
Ja zarabiam na swojej pasji - fotografii