Czego potrzebuje firma?
Moderator:mkamil
Poruszyliście wiele ważnych tematów. ALe nie wszytkie są potrzebne w każdej firmie. To zależy od jej profilu i zakresu działalności. Pieczątka to rzecz obowiązkowa i oczywista. Podobnie jak księgowość, która obowiązuje każdą firmę. Ale i tu mogą być różnice. Mi wystarcza program do fakturowania afaktury.pl/ a ktoś inny ma potrzebę zatrudnienia księgowej. Ale i tak program do faktur mu się przyda
Jeśli masz w firmie dużo zgromadzonych danych to na pewno wiesz, jak ważna jest ich ochrona przed np. awarią urządzeń i ich utratą. Warto wtedy postawić na innowacyjne rozwiązania np. w postaci wykupienia rozwiązania, łączącego funkcje przechowywania, współdzielenia i back-upowania plików. Nazywa się to ProDysk: biznes.t-mobile.pl/pl/produkty-i-uslugi/aplikacje/prodysk
I co ważne - niezależnie od miejsca, w którym jesteś i urządzenia, z którego korzystasz, możesz swobodnie zarządzać dokumentami firmowymi i udostępniać je innym użytkownikom.
I co ważne - niezależnie od miejsca, w którym jesteś i urządzenia, z którego korzystasz, możesz swobodnie zarządzać dokumentami firmowymi i udostępniać je innym użytkownikom.
Super porady w tym zakresie, wezmę je pod uwagę !
Bez wątpienia firma potrzebuje dobrej organizacji pracy a także dobrze prowadzonego sekretariatu. Jest to bardzo ważne zwłaszcza w przypadku bardzo dużych firm a zwłaszcza korporacji, które zatrudniają tysiące pracowników. Jest wiele firm, które świadczą tego typu usługi, ale tylko niektóre z nich świadczą je na wysokim poziomie i są to kompleksowe usługi. Do takich firm bez wątpienia należy TMF Group, których ofertę dot. Sekretariatu korporacyjnego znajdziecie tutaj www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/corporate-secretarial/
Zależy jaka to firma. Ja np. otworzyłem mała pizzerię włoską i to czego potrzebowałam najbardziej to piec do pizzy. Na szczęście kolega po fachu polecił mi Piec do pizzy Start Resto Quality, który okazał się bardzo prosty i w atrakcyjnej cenie. Dodam, że jest sprowadzany z Włoch, mogę go śmiało polecić każdemu z branży gastronomicznej. Jakby ktoś potrzebował, zamawiałem tutaj: restoquality.pl/
Nie wiem, czy już o tym było, bo tyle odpowiedzi, że można się pogubić, ale rady cenne. Na pewno każdej firmie przyda się dobry program do fakturowania online. Ja właśnie testuję bezpłatnie https://afaktury.pl/ i na pewno przy nim zostanę ze względu na ogromną funkcjonalność. Program nawet monitoruje i windykuje faktury. Mój poprzedni nie miał takich funkcji.
Ktoś wspomniał, że dobrym pomysłem dla każdej firmy jest przynależność do konkretnych organizacji biznesu. To ułatwia spotkania z innymi przedsiębiorcami, daje możliwość przyswajania nowej wiedzy czy wymiany opinii. Nie wiem, czy kojarzycie Inicjatywę Mobilności Pracy (inicjatywa.eu/o-inicjatywie/ )? Podejmuje ona problematykę mobilności pracy, przeciwdziałania dyskryminacji pracowników delegowanych oraz walczy z handlem ludźmi, wyzyskiem oraz popularyzuje podejmowanie legalnej pracy za granicą.
ja tez zamawiałam na http://www.stampler.pl/ bo faktycznie szybka przesyłka i łatwo się tworzy. mój wspólnik miał się tym zająć, ale zapomniał więc zostało to na mojej głowiezamber pisze:Myślę, że pieczątki. Nie każdy zwraca na to uwagę, a szkoda. Szybko i tanio można zrobić na www.stampler.pl/. Przesyłka w 24h godziny i bardzo prosty moduł tworzenia. Warto to zrobić już na samym początku, ponieważ używa jej się bardzo często.