Czego potrzebuje firma?
Moderator:mkamil
Jak już się bierzesz za prowadzenie firmy to musisz brać pod uwagę wszystko, dosłownie, wszystko każdy najmniejszy aspekt. Np. pozytywnego wizerunku firmy nie wykreujesz przez zwykłą reklamę. W ogole nie ma pewnosci, że przez reklame osiągniesz zamierzony efekt. Trzeba pójść o krok dalej. Pomysleć czego oczekuje klient? Obecnie uczciwości i penwości jakości usług, wiarygodności, że faktycznie jesteśmy tak dobrzy jak mówią o tym nasze reklamy, I tutaj warto zainwestować w certyfikat Uczciwy Przedsiębiorca, który będzie wszystkim dowodził, że dobrze wybrać własnie nas
No tak, to wiadomo, że taka firma przyda się.
Myślę, że dobrym krokiem będzie też inwestycja w oprogramowanie dla firmy, które ulepszy jej funkcjonowanie. Masz przykład działania takiego systemu na stronie www.oprogramowaniedlafirmy.pl/elektroniczny-obieg-dokumentow więc zerknij sobie w wolnej chwili na to, co mają do zaoferowania.
W firmie ważny jest dobry program do fakturowania. Osobiście polecam afaktura.pl/ .Zrobi się w nim wszystko co wiąże się z fakturami. Od wystawienia po tłumaczenie i monitoring faktur. Ma wiele funkcji, ale można je dowolnie skonfigurować. Przez miesiąc gratis, więc wystarczy czasu na przetestowanie. Dla mnie ważne jest to, że mam dostęp z dowolnego miejsca.
Mysle, ze jest jeszcze jedna istotna rzecz jak prowadzisz firme, a przegladajac watek sie nie natrafilem na nia. Rejestracja czasu pracy. Ja mam 20 pracownikow i nie wyobrazam sobie innego systemu rozliczania z nimi jak nie tylko za to co faktycznie przepracowali. Do tego w zwiazku z pewnymi problemami musialem ograniczyc dostep do niektorych stref pracownikom (np. do archiwum maja dostep tylko osoby, ktore tego potrzebuja). Wszystko to udalo mi sie uzyskac dzieki systemowi kart zblizeniowych. I ksiegowosc wie ile kto faktycznie pracuje i wiem, ze po archiwum nie chodza osoby niepowolane. Bardzo fajne karty zrobili mi cardon.com.pl. Kontaktowalem sie z nimi pare razy, za kazdym razem cierpiliwie uwzgledniali moje prosby i teraz mam dobrej jakosci, eleganckie karty zblizeniowe dla kazdego pracownika. Kazda srednia i wieksza firma powinna w cos takiego zainwestowac. Mi jako szefowi oszczedza to wielu stresow.
A czy ktoś może zastanawiał się nad przeprowadzeniem www.webankieta.pl/zastosowania/badania-satysfakcji-i-potrzeb-pracownikow. Daje ona bardzo dużo możliwości w poprawie wizerunku firmy. Można uzyskać w ten sposób informacje od pracowników, z czego są zadowoleni, a także pokaże te negatywne aspekty z którymi trzeba się uporać.