Oszczędności w firmie
Moderator:mkamil
A może taka elektroniczna wymiana danych - odkąd zainstalowałem taki system w swojej firmie zauważyłem, że praca od razu stała się o wiele sprawniejsza i wygodniejsza i dlatego zaoszczędziliśmy na niej sporo pieniędzy.
Głupich nie sieją, sami wschodzą.
Dokładnie, oszczędności zależą od rodzaju prowadzonej działalności. Jedni oszczędzają na świetle a dla innych monitoring gps w zarządzaniu firmą - jak tu np będzie super szansa na zminimalizowanie wydatkow i kontrolowanie zarówno pracowników, paliwa jak i czasu pracy.
Kwestia typu firmy, ot.
Kwestia typu firmy, ot.
-
- Użytkownik
Oszczędności trzeba szukać, ale nie należy popadać w skrajności, by to się nie zamieniło w obsesję
Cięcie metalu wodą sprawdzoną metodą AWJ
Mając firmę transportową dużo można zaoszczędzić na paliwie. Kupując paliwo w hurtowni paliw http://www.petroenergia.pl/oferta/hurto ... edaz-paliw można zamówić paliwo do własnych zbiorników. Biorąc dużą ilość paliwa dostaniemy rabaty, co wpływa na znaczną oszczędność na paliwie.
-
- Użytkownik
Trzeba śledzić nowe rozwiązania pojawiające się na rynku, bo one nie tylko ułatwiają pracę, ale i pomagają znacznie zaoszczędzić. Weźmy na przykład nowe narzędzie eco-outsourcingu ENVINET.PL, w najtańszej wersji to dla firmy tylko 360 zł rocznie, w wersji rozbudowanej - 800 zł. W porównaniu z podobną miesięczną ceną za doradztwo w tradycyjnej obsłudze ekologicznej to jest ogromna oszczędność. Oszczędzamy także w drugą stronę - wiele firm w ogóle się nie przejmuje i nie przykłada wagi do obowiązków środowiskowych, oszczędzają na tym co miesiąc, bo wg nich nie wydają kasy na niepotrzebne rzeczy, a później inspektor nakłada karę i okazuje się, że lepiej płacić te 400 zł rocznie niż później kilka tysięcy bądź milionów kary
Największą oszczędnością w firmie jest odpowiednie nią zarządzanie. Przez dłuższy czas miałam z tym problem i ciągle odnotowywałam straty dopiero po działaniach mających na celu optymalizację procesów biznesowych - http://www.mddp-bc.pl/uslugi/poprawa-ef ... znesowych/ zauważyłam zmiany na lepsze. Wydaje mi się, że to również jest odpowiedni sposób oszczędzania.
"optymalizacja procesów biznesowych" brzmi nieźle, ale co to właściwie znaczy?
ja staram się szukać oszczędności w wydatkach - szukam najtańszych dostawców (np. materiałów biurowych), sensownie używać samochodu itp. ale też nie poświęcam na to zbyt dużo czasu
ja staram się szukać oszczędności w wydatkach - szukam najtańszych dostawców (np. materiałów biurowych), sensownie używać samochodu itp. ale też nie poświęcam na to zbyt dużo czasu
- AnnaWilusz
- Użytkownik
Niestety coraz więcej firm szuka oszczędności w zwalnianiu pracowników...